Необходими продукти :
- 1 бр. пиле - около 1.5-2 кг
- 1 глава лук
- 1 бр. морков
- 50 г царевица
- 150 г гъби печурки
- 200 г макарони
- 1 ч.ч. дългозърнест ориз
- 150 мл готварска сметана
- сол, черен пипер
- дебел конец и подходяща игла
- 60 г масло за запръжка
Начин на приготвяне :
Пилето се измива добре. Слага се в подходяща тава. Маслото се разтапя. Запържват се лукът, нарязаните на ситни кубчета морков, нарязаните печурки. Добавят се подправки според вкуса ви, разбърква се, след което се добавя оризът, царевицата и макароните. Накрая се добавя сметаната, разбърква се добре и се оставя да къкри 5-10 минути на слаб огън. Пилето се пълни със сместа, след като изстине. Зашива се добре. Ако е останала плънка, може да се разпредели в тавата, около пилето, като преди печене се долеят поне 2 ч.ч. вода. Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса около час.