Необходими продукти:
- 2 глави лук
- 3 домата
- 2-3 червени чушки
- 1-2 люти чушки
- 300 г сурова луканкова наденица
- 2 с.л. олио
- млян черен пипер и сол на вкус
- 1 ч.л. червен пипер
- 1 ч.л пушен червен пипер
- 200г печурки
Начин на приготвяне:
Лукът се нарязва на едро.
Запържва се в олиото. Към него се добавят нарязаните гъби и нарязаната на кръгчета сурова наденица. Разбърква се. Чушките се почистват от семената и се режат на ивици. Добавят се към сместа, след като се позапържи. След това се добавят и нарязаните на по-едро домати. Подравя се на вкус с подправките. Ястието се оставя да къкри на слаб огън за 20 минути, като се разбърква от време на време. Сервира се топло, гарнирано с люти чушки.