Необходими продукти :
- 1 кг брашно
 - 1 кубче мая за хляб
 - 150 мл топло мляко
 - 150 мл топла вода
 - 1 ч.л захар
 - 2 ч.л сол
 - 2-3 с.л олио или зехтин
 - 60 г масло
 - 200 г натрошено сирене
 - 1 жълтък за намазване
 - 1-2 с.л сусам
 - самардала или шарена сол на вкус за поръсване
 
Начин на приготвяне: 
Брашното се пресява в дълбока купа. В подходяща друга купичка се размиват маята с топлото прясно мляко и вода. Към нея се добавят солта, захарта и зехтина (олиото). Разбърква се докато се разтвори захарта и се добавя към брашното. Замесва се меко тесто. След омесването тестото се разделя на равни топки, които се оставят да втасат. След това се разточват с намаслени ръце, върху намаслен плот и се слага натрошено сирене и 1-2 с.л разтопено масло. Навива се на фитил, който се подвързва. Готовите питчици нареждаме в подмазнена тавичка. Така по същия начин и с останалите тестени топки. Оставяме отново да втаса питката, след което я намазваме с жълтък, поръсваме я със сусам и печем в загрята фурна на 200 градуса около 30-40 минути. Непосредствено след изваждането от фурната, намазваме с останалото масло и поръсваме на вкус или с шарена сол или само със самардала. Поднасяме питката още топла, гарнирана с кисело мляко. Добър апетит! 
















































