Необходими продукти :
- 1 глава лук
 - 1 морков
 - 500 г картофи ( пресни )
 - 1-2 по-меки домата
 - 500 г свинско месо
 - сол и черен пипер на вкус
 - 1-2 ч.л червен пипер
 - 2-3 стръка пресен копър
 - 680 г грах от консерва
 - олио за запръжка
 
Начин на приготвяне:
Лукът се нарязва на ситно и се запържва в олиото. Към него се добавя нарязаното на кубчета месо. Запържва се добре, след което се прибавят рендосаните домати, червеният, черният пипер и сол на вкус. Разбърква се. Морковът се обелва и нарязва на ситни кубчета. Добавя се към сместа. Картофите се обелват и измиват. Нарязват се на две - ако са по-дребни или на кубчета. Добавят се към ястието, заедно с граха. Разбърква се и се доливат 250 мл вода. Ястието се оставя да къкри на слаб огън до готовност.


































