- 400 г свинско филе
- сол и черен пипер на вкус
- 1 с.л. прясна мащерка
- 2 с.л. Дижонска горчица
- 3 с.л. горчица на зърна
- около 150 г тънки резени бекон
Начин на приготвяне :
Всяко филе се нарязва по дължина на две, поръсва се със сол и се овкусява с черен пипер. В подходяща купа се смесват двата вида горчица, заедно с прясната мащерка. Свинските филета се добавят към тази смес и се овалват, след което внимателно се завиват в резените бекон, така че да бъдат покрити почти изцяло. Филетата се поставят в подходящ за печене съд - по средата на фурната. Ястието се пече 10 минути на 220 С, след което фурната се намалява на 180 С, като печенето продължава поне още 20-25 минути. Ястието се сервира топло, като филенцата се разрязват на половина.
0 коментара:
Публикуване на коментар