RSS

вторник, 2 юли 2013 г.

Домашен катък

Необходими продукти :

  • 1л прясно мляко
  • 1 с.л кисело мляко
  • 4-5 капки мая за сирене
  • 1ч.л сол
Начин на приготвяне : 


Млякото се сварява и се оставя да се охлади до температура, позволяваща да държим спокойно малкия си пръст на ръката. Слага се солта и се разбърква, за да се разтвори. Добавят се киселото мляко и капките мая. Разбърква се добре и се затваря с капак, увива се в одеяло за 4-5 часа. След това се прецежда през тензух 3-4 часа, но ако се остави да се прецежда цяла нощ става по-гъст и плътен. Съхранява се на хладно място.

1 коментара:

Роси каза...

Това непременно ще го пробвам,Роска,страхотен ти е станал катъка!

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...