Необходими продукти
- 1 кг картофи
- 100 г сирене
- 2 глави лук
- черен пипер, сол
- по 2 стръка магданоз и копър
За пастата:
- 2 бр. яйца
- 1 и 1/2 ч.ч. брашно
- 1/2 ч.л. захар
- щипка сол
- 100 мл бира
Начин на приготвяне
Картофите се сваряват. Обелват се и се намачкват на пюре. Към тях се добавят сиренето, настърганите глави лук, подправя се със солта, пипера и зелените подправки. Всичко се омесва добре. От готовата смес се оформят малки топчета, които се нареждат в подходящ съд. Оставят се за 30-40 минути в хладилник. След това се приготвя пастата за паниране, като се разбиват двете яйца, добавят се брашното, подправките и най-накрая се добавя бирата. Трябва да се получи гъста хомогенна смес. Ако се окаже, че брашното е малко, добавя се още малко до желаната консистенция. Вече стегналите картофени топчета се потапят в сместа и се изпържват в много силно сгорещена мазнина.
0 коментара:
Публикуване на коментар