skip to main |
skip to sidebar
Необходими продукти:
- 1 кг брашно
- 42 г мая за хляб
- 1 ч.ч прясно мляко
- 100 мл вода
- щипка захар
- 1-2 ч.л сол
- 200 г майонеза
- 150 г натрошено сирене
- 150 г настърган кашкавал
- 1 жълтък
- сусам или маково семе
Начин на приготвяне:
Брашното се изсипва в голяма купа. Към него се добавя размитата в топлото прясно мляко мая, смесена със захарта и солта. Добавя се водата, а след това се изсипва и майонезата. Разбърква се добре с дървена бъркалка, след което се замесва тесто. Меси се около 10-20 минути и след втасването се разделя на две части, които се разтягат с намазнени пръсти. По средата им се слага натрошено сирене, кашкавал и малко олио. Завиват се на не много стегнати рула. Завързват се от краищата и се усукват като се редуват. Получената усуканица слагаме в подмазнен йенски съд или тава. Намазваме с жълтък и поръсваме със сусам или маково семе. Печем в предварително загрята фурна до готовност на 180 градуса. При мен отне 40 минути. След изпичането се напръсква със студена вода и се завива с кърпа. Поднася се още топла с малко шарена солчица. Добър апетит!
0 коментара:
Публикуване на коментар