RSS

четвъртък, 25 февруари 2016 г.

Овчарска разядка




Необходими продукти : 


  • 400 г овче кисело мляко 
  • зелени подправки по избор
  • 200 г натрошено сирене ( овче по възможност)
  • 1-2 стръка пресен магданоз
  • 1 скилидка чесън 


Начин на приготвяне: 

Овчето кисело мляко, което използвах, е подквасено от майка ми. Консистенцията му е много гъста, а вкусът божествен. Към овчето мляко се добавят зелени подправки по избор - копър, магданоз или скълцан ситно зелен лук, каквото пожелаете. Добавя се пресованата скилидка чесън и натрошеното сирене. Всичко се намачква с вилица и се разбърква. По желание може да се добави стрит лют червен пипер. Сол не е необходима, поне според мен, понеже сиренето е солено. Получената разядка прибираме на хладно в хладилник поне за 30 минути. Перфектно се съчетава с препечена филийка! Добър апетит! 


0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...