RSS

понеделник, 29 февруари 2016 г.

Скумрия плакия





Необходими продукти : 



  • 1 кг скумрия 
  • 2-3 глави лук 
  • 400 г цели домати от консерва
  • 1 морков 
  • 1 ч.л риган 
  • сол и черен пипер на вкус
  • 2-3 скилидки чесън 
  • 1/2 лимон 
  • 1-2 дафинови листа 
  • 2-3 стръка пресен магданоз 
  • 1-2 стръка керевиз
  • мазнина за запръжка 
  • 1-2 мариновани червени чушки 



Начин на приготвяне: 



Скумрията се изчиства и измива. Подсушава се и се обезкостява. Подправя се с риган, сол и черен пипер на вкус. Оставя се настрана. Лукът се обелва и се нарязва на полумесеци. Запържва се в мазнината. Към него се добавят настърганият морков, нарязаните на ситно домати + сока от консервата и накълцаните чушки. Добавя се сол на вкус и се разбърква. Скилидките чесън се обелват и добавят цели към зеленчуковата смес. Накрая се добавя дафинов лист и скълцан керевиз. Разбърква се и се оставя на слаб огън за 5-10 минути. След това изсипваме доматената смес в подходяща тава, отгоре подреждаме рибата, а върху нея слагаме нарязан на половини лимон. Поръсваме със скълцан пресен магданоз и запичаме във фурна на 200 градуса за 20-30 минути. Ако желаете може да си сварите картофи и да си приготвите картофено пюре или салата като гарнитура към това ароматно и вкусно ястие. Добър апетит! 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...