RSS

четвъртък, 25 февруари 2016 г.

Салата "Гарбансо" с айсберг, лимон и майонеза

Необходими продукти:






  • 200 г сварен нахут
  • 1/2 салата айсберг
  • 1/2 нарязан на ситно лимон
  • 3-4 стръка магданоз
  • 200 г лека майонеза
  • 2-3 ролца от раци 
  • 1 морков
  • 1-2 домата 
  • сол на вкус
  • маслини за украса



Начин на приготвяне: 

Айсбергът се нарязва по начина, по който се реже зеле за салата. Слага се в голяма купа. Добавя се сол на вкус и леко се разбърква. Към него се прибавят нарязаният на ситно лимон, настърганият морков, скълцаният магданоз, нарязаните на кубчета домати. Разбърква се отново и се добавят нарязаните на ситно ролца от раци. Към салатата добавяме нахута и майонезата. Разбъркваме внимателно. Оставяме салатата на хладно за 10-15 минути. Сервира се украсена с маслинки. 



0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...