RSS

сряда, 10 февруари 2016 г.

Козуначена пита "Русиана"





Необходими продукти:  

  • 1 кг брашно 
  • 5 бр. яйца
  • 250 мл прясно мляко
  • 1 ч.ч захар
  • щипка сол
  • 1 кубче мая
  • 40 г масло 
  • 40 г олио 
  • 1-2 ванилийки
  • настъргана кора от 1 портокал 
  • 1 жълтък за намазване
  • 150-200 г течен шоколад
  • 10 г маково семе 

Начин на приготвяне : 


Маята се разтваря в топлото прясно мляко заедно с 1 с.л. захар и се оставя на топло. Яйцата се разбиват със захарта до побеляване, постепенно се добавя разтопеното и леко охладено масло и олиото. Прибавят се втасалата мая, ванилиите и коричките от портокал. Брашното се изсипва в подходящ съд, прави се кладенче по средата и сместа се изсипва вътре. Замесва се.  Меси се добре, докато се получи меко тесто. Оставя се да бухне на топло и отново се омесва. Това се повтаря 2 пъти. След това тестото се разделя на топки, които се разточват и нарязват на триъгълници. В края на всеки се слага малко течен шоколад и се завива във формата на кифличка. Подреждаме в подмазнена форма или тавичка по начина, показан на снимките. Козуначената пита намазваме с жълтък, поръсваме с маково семе и оставяме да втаса отново. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30-40 минути. След изпичането завиваме с влажна кърпа. Да ви е сладко ! 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...