RSS

петък, 19 февруари 2016 г.

Пита "Калцоне"





Необходими продукти : 



  • 1 кг брашно 
  • 2 пакетчета суха мая 
  • 1 ч.ч. прясно мляко 
  • 100 мл вода
  • 2 яйца 
  • 1/2 ч.ч олио 
  • 1 ч.л захар
  • 1 с.л сол 

за плънката:

  • 200г настърган кашкавал 
  • доматено пюре + 1 нарязан на ситно домат
  • риган, босилек, чубрица - на вкус
  • 2-3 кренвирша или друг вид колбас
  • 1-2 кисели краставички 
  • 2-3 блокчета топено сирене



Начин на приготвяне: 

Брашното се смесва със солта, захарта, сухата мая и се изсипва в голяма купа. Прави се кладенче. Яйцата се разбиват. Към тях се добавят прясното мляко, олиото и водата. Разбърква се. Сместа се изсипва при брашното и се замесва тесто. За да втаса по-бързо се удря в намаслен плот около 50 пъти. След това се разделя на 4 части. Разточва се върху намазнен плот. Към доматеното пюре се добавя риганът, босилекът и чубрицата, като количеството е според вкуса Ви. Доматът се нарязва на ситно и се смесва с подправеното пюре. Разточените части се намазват наполовина с пюрето. Добавят се нарязани на ситно колбас, кисели краставички и парченца топено сирене. По желание може да се поръси със скълцан пресен магданоз. Поръсваме с кашкавал и навиваме на руло. Когато приключим и с останалите 3 части, сплитаме внимателно рулата две по две. Слагаме ги в подмазнена тавичка едно до друго или върху хартия за печене. Печем в загрята предварително фурна на 180 градуса ( долу и горе), за 40 минути. След готовност, напръскваме със студена вода и завиваме с кърпа, за да поомекне. Сервираме още топличка с айрян. Да ви е сладко! 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...