RSS

събота, 13 февруари 2016 г.

Боб с кълцана наденица с праз на фурна






Необходими продукти : 


  • 1 глава лук
  • 1-2 червени чушки 
  • 1 морков
  • 1-2 по-меки домата 
  • 500 г сварен бял боб
  • 500 г кълцана наденица с праз 
  • 2-3 стръка пресен джоджен
  • 1-2 стръка магданоз
  • щипка чубрица 
  • 1 с.л доматено пюре
  • сол и черен пипер на вкус
  • 1 ч.л пушен червен пипер 
  • олио за запръжка 



Начин на приготвяне : 

Лукът се нарязва на ситно и се запържва в малко олио. След това към него се добавя нарязаната на по-малки парченца кълцана наденица. След като се позапържи малко се добавят нарязаните на ситно доматки, чушките и морковът. Разбъркваме и оставяме да се задуши за кратко. Накрая добавяме предварително свареният боб и подправяме на вкус със сол и черен пипер. Прибавяме червения пипер, чубрицата и скълцаните пресни подправки. Разбъркваме и накрая слагаме доматеното пюре. Прехвърляме всичко в подходяща тава или йенски съд и печем в предварително загрята фурна на 200 градуса за 30-35 минути. Добър апетит !

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...