Необходими продукти :
- 1 брой салата айсберг
- 1 краставица
- 1-2 домата
- 2-3 стръка пресен магданоз
- сол на вкус
- зехтин и лимонов сок
- 100 г прошуто, нарязани на фино
- 3-4 броя сурими
- маслини за украса
Начин на приготвяне:
В купа нарязване на ситно айсберга. Краставицата и доматът се измиват и нарязват на ситно в салатата. Добавя се скълцаният магданоз и се овкусява със сол, зехтин и лимон на вкус. Разбърква се и се добавя прошутото, накъсано на малки парченца. Суримите се попарват предварително и се нарязват на кръгчета. Добавят се към салатата. Украсява се с маслините и се оставя в хладилник за 10-15 минути.
0 коментара:
Публикуване на коментар