RSS

понеделник, 22 февруари 2016 г.

Салата айсберг със сурими и прошуто



Необходими продукти : 



  • 1 брой салата айсберг 
  • 1 краставица 
  • 1-2 домата 
  • 2-3 стръка пресен магданоз
  • сол на вкус 
  • зехтин и лимонов сок 
  • 100 г прошуто, нарязани на фино 
  • 3-4 броя сурими 
  • маслини за украса 


Начин на приготвяне: 


В купа нарязване на ситно айсберга. Краставицата и доматът се измиват и нарязват на ситно в салатата. Добавя се скълцаният магданоз и се овкусява със сол, зехтин и лимон на вкус. Разбърква се и се добавя прошутото, накъсано на малки парченца. Суримите се попарват предварително и се нарязват на кръгчета. Добавят се към салатата. Украсява се с маслините и се оставя в хладилник за 10-15 минути.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...