RSS

петък, 5 февруари 2016 г.

Месеница с мляно свинско месо и риган

Необходими продукти : 






  • 1 кг брашно 
  • 2 пакетчета суха мая 
  • 60 г разтопено краве масло 
  • 1 ч.ч. прясно мляко 
  • 100 мл вода
  • 2 яйца 
  • 1/2 ч.ч олио 
  • 1 ч.л захар
  • 1 с.л сол 
  • 1 консерва мляно свинско месо
  • сух риган за поръсване
  • 5 г маково семе ( половин пакетче )

Начин на приготвяне :

 Брашното се смесва със солта, захарта, сухата мая и се изсипва в голяма купа. Прави се кладенче. Яйцата се разбиват, като се отделя малко за намазване на месеницата. Към тях се добавят прясното мляко, олиото и водата. Разбърква се. Сместа се изсипва при брашното и се замесва тесто. За да втаса по-бързо се удря в намаслен плот около 50 пъти. След това се разделя на части. Разточва се с намазнени ръце върху плот. Слага се 1-2 ч.л от мляното месо, като се разпределя добре и се добавя 1-2 ч.л масло. Навива се на фитил и се завързва. По същия начин се процедира и с останалите части тесто. Получените месенички нареждаме в намазнена тава, може и йенски съд. Ако ни е останало масло може да го сложим върху месеницата. Оставяме на топло, за да втаса, след което намазваме с яйце и поръсваме с риган и маково семе. Печем във фурна, която сме затоплили предварително, на 200 градуса за около 30-40 минути. 












0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...