skip to main |
skip to sidebar
Необходими продукти :
- 1 кг брашно
- 2 пакетчета суха мая
- 60 г разтопено краве масло
- 1 ч.ч. прясно мляко
- 100 мл вода
- 2 яйца
- 1/2 ч.ч олио
- 1 ч.л захар
- 1 с.л сол
- 1 консерва мляно свинско месо
- сух риган за поръсване
- 5 г маково семе ( половин пакетче )
Начин на приготвяне :
Брашното се смесва със солта, захарта, сухата мая и се изсипва в голяма купа. Прави се кладенче. Яйцата се разбиват, като се отделя малко за намазване на месеницата. Към тях се добавят прясното мляко, олиото и водата. Разбърква се. Сместа се изсипва при брашното и се замесва тесто. За да втаса по-бързо се удря в намаслен плот около 50 пъти. След това се разделя на части. Разточва се с намазнени ръце върху плот. Слага се 1-2 ч.л от мляното месо, като се разпределя добре и се добавя 1-2 ч.л масло. Навива се на фитил и се завързва. По същия начин се процедира и с останалите части тесто. Получените месенички нареждаме в намазнена тава, може и йенски съд. Ако ни е останало масло може да го сложим върху месеницата. Оставяме на топло, за да втаса, след което намазваме с яйце и поръсваме с риган и маково семе. Печем във фурна, която сме затоплили предварително, на 200 градуса за около 30-40 минути.
0 коментара:
Публикуване на коментар