skip to main |
skip to sidebar
Необходими продукти :
- 1 кг прясна каракуда
- сок от един лимон
- сол и черен пипер
- 50-100 мл силен алкохол ( ракия)
- 1-2 с.л олио
- мазнина за пържене
- царевично брашно за овалване
Начин на приготвяне:
Рибата се изчиства и се осолява. Слага се в голяма купа или тава. Към нея се добавят лимоновият сок, черен пипер на вкус, 1-2 с.л олио и алкохолът. Разбърква се и се оставя така поне за 2-3 часа. След това се овалва в царевичното брашно и се изпържва в силно сгорещено олио. Гарнира се със салата по избор и лимон. От алкохола и киселината на лимона, костите на рибата омекват, а коричката на рибата става хрупкава и апетитна. Добър апетит!
0 коментара:
Публикуване на коментар