RSS

сряда, 24 февруари 2016 г.

Пържена маринована каракуда

Необходими продукти : 





  • 1 кг прясна каракуда 
  • сок от един лимон  
  • сол и черен пипер 
  • 50-100 мл силен алкохол ( ракия) 
  • 1-2 с.л олио 
  • мазнина за пържене 
  • царевично брашно за овалване



Начин на приготвяне: 

Рибата се изчиства и се осолява. Слага се в голяма купа или тава. Към нея се добавят лимоновият сок, черен пипер на вкус, 1-2 с.л олио и алкохолът. Разбърква се и се оставя така поне за 2-3 часа. След това се овалва в царевичното брашно и се изпържва в силно сгорещено олио. Гарнира се със салата по избор и лимон. От алкохола и киселината на лимона, костите на рибата омекват, а коричката на рибата става хрупкава и апетитна. Добър апетит! 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...