RSS

сряда, 17 февруари 2016 г.

Пухкава пита с крема и средиземноморска шарена сол



Необходими продукти : 

  • 1кг брашно 
  • 42 г мая 
  • 200 мл топло прясно мляко 
  • 1 с.л кисело мляко 
  • 100 мл вода 
  • 2 яйца 
  • 1 ч.ч. олио 
  • 1 с.л сол 
  • 1 ч.л захар 


за пълнежа и поръската: 

  • 250 г крема сирене
  • 1 жълтък  за намазване 
  • мелничка със средиземноморска сол ( Kotanyi)



Начин на приготвяне: 

Изсипваме брашното в голяма купа и правим кладенче по средата. Маята размиваме в топлото прясно мляко, смесено с водата, захарта и солта. След това разбиваме яйцата, заедно с киселото мляко. Добавяме олиото и изсипваме всичко при брашното. Разбъркваме и замесваме меко тесто, което оставяме да втаса. След втасването, разделяме на две части тестото. Разточваме ги на намаслен плот и разрязваме на триъгълници. В широката им част слагаме крема сирене и завиваме на кифличка. По същия начин се прави и с останалата част от тестото. Нареждаме в подмазнена форма или тава. Намазваме с разбит жълтък и поръсваме със средиземноморската шарена сол. Оставяме питата да втаса отново. Печем на 180 градуса за около 35-40 минути. След това я напръскваме с вода и я завиваме с кърпа, за да омекне. Поднасяме още топла.











0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...