Необходими продукти :
- 1 глава лук
- 30г масло
- 500г свинско месо
- 1 ч.ч ориз
- 1-2 с.л соев сос
- черен пипер на вкус
- 50 г моркови на кубчета
- 50 г царевица
- 50 г грах
- 200 г печурки
- 3-4 маслинки
- 2 стръка копър
- 1 скилидка чесън
- 2 с.л заквасена сметана
- 1 с.л горчица с мед
Начин на приготвяне:
Използваме уок тиган или тенджера с капак. Лукът се запържва в разтопеното и сгорещено масло. Разбърква се. Добавя св нарязаното на жулиени свинско месо. Поразбърква се, за да се запържи и се овкусява със соев сос и черен пипер. След това се добавят нарязаните гъби и зеленчуците. Накрая се прибавя оризът, скилидката чесън, маслинките и се доливат 3 ч.ч вода. Ястието се задушава на слаб огън, като се разбърква периодично. След като се свари оризът,се оставя да поизстине малко и се добавят сметаната, горчицата и скълцаният пресен копър. Разбърква се и се сервира топло. Добър апетит !
0 коментара:
Публикуване на коментар