Необходими продукти :
- 1 кг пресни картофки
- 500 г овкусена кайма
- 60 г масло
- 3-4 стръка копър
- 1-2 стръка магданоз
- 3-4 скилидки чесън
- 1 ч.л червен пипер
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Картофките се почистват и измиват. Нарязват се на две и се подреждат в леко намаслена тава или йенски съд. След като наредим картофките, оформяме кюфтенцата и ги подреждаме между тях. Помежду тях добавяме целите скилидки чесън. Подправяме със сол и черен пипер на вкус. Маслото се разтапя и в него се запържват червеният пипер, скълцаните копър и магданоз.С получената запръжка намазваме картофите и изпичаме в загрята на 200 градуса фурна, до готовност. Сервират се топли със сос по избор.
3 коментара:
Изглежда лесно и вкусно. Ще се пробва! Значи вода не се слага за да се сготвят картофите в тавата?
Не, не слагате вода, но покривате с фолио. Иначе каймата изсъхва. С фолио кюфтенцата остават сочни, а картофките - като масло..
Благодаря, ще я пробвам!
Публикуване на коментар