петък, 26 декември 2014 г.
Меден тиквеник
Етикети:
с кори за баница,
с мед,
с тиква
четвъртък, 25 декември 2014 г.
Честито Рождество Христово, скъпи приятели! Наслаждавайте се на миговете, прекарани със семейството, защото за безценни!
вторник, 23 декември 2014 г.
Домашни бонбони с фъстъци и шоколад
Необходими продукти :
- 250-300 г бисквити с масло
- 60г краве масло
- кората на 1 портокал
- 100г смлени фъстъци
- шоколадови пръчици за украса
- стърготини бял шоколад за украса
- 1 с.л течен шоколад
Начин на приготвяне :
събота, 20 декември 2014 г.
Запеканка със свинско, топено сирене, гъби и картофи
Необходими продукти:
- 500г свинско вратно месо
- сол, черен пипер, кимион на вкус
- 25г масло
- 1 глава лук
- 1 морков
- 200г гъби - печурки
- 2-3 стръка копър
- 2 стръка магданоз
- скилидка чесън
- 100мл готварска сметана
- 50г топено сирене
- 50мл бира
- 3-4 средно големи картофа
- 150г кашкавал
Начин на приготвяне :
Етикети:
запеканки,
със свинско месо
Свински хапки с лук и праз
Необходими продукти :
- 1 глава лук
- 1 стрък праз
- сол, черен пипер и кимион на вкус
- щипка червен пипер
- 25г масло
- 2 стръка пресен магданоз
- 50мл червено вино
- 500г свинско месо, нарязано на кубчета
Начин на приготвяне:
Лукът и празът се нарязват и запържват в маслото, след което се добавя и нарязаното месо, предварително овкусено с подправките. Добавя се червеният пипер и се разбърква. Оставя се около 5 минутки да се запържи добре, като се разбърква, след което се добавя и виното. Отново се оставя около 10 - 15 минутки на слаб огън, като се разбърква периодично. Хапките се сервират поръсени със скълцан пресен магданоз.
Етикети:
лук,
със свинско месо,
хапки
четвъртък, 18 декември 2014 г.
Празнична салата "Дядо Коледа"
Необходими продукти : 
- 1 морков
- 1 брой червено цвекло (по-голямо)
- 1 брой бяла ряпа
- зехтин, сол, оцет на вкус
- 2 маслини - за очички
- 1 капаче от домат или 1 чери доматче
Начин на приготвяне :
Зеленчуците се почистват и настъргват поотделно. Овкусяват се с подправките и се нареждат в платовидна чиния като от цвеклото се оформя шапка и устичка, от бялата ряпа - брадата и веждите, от морковите - лицето и маслините - за очички, за нос - доматчето. Сервира се охладена.
Етикети:
декорации,
зимни салати
неделя, 14 декември 2014 г.
Пикантни хрупкави кюфтенца
Необходими продукти :

- 500г овкусена кайма
- 1 глава лук
- 2 мариновани червени чушки
- 1 люта чушка
- 2 стръка пресен магданоз
- 100г кашкавал
- смлян корнфлейкс на едро
- 1 яйце и 2с.л бира
- мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Лукът се нарязва на ситно и се добавя към каймата. Размесва се добре, след което се прибавят и нарязаните на ситничко чушки и магданоз. Отново се размесва добре. Оставя се в хладилник за 20-30 минути да стегне, след което от каймата се оформят кюфтенца, в средата на които се слага парче кашкавал. Потапят се в разбитото яйце, смесено с бирата, след което се овалват в корнфлейкса и се изпържват в силно сгорещената мазнина.
Шоколадов мус със сметана
Необходими продукти :

- 200г натурален шоколад
- 1 с.л прясно мляко
- 30г масло
- 4 яйца
- 100г пудра захар
- щипка сол
- Спрей сметана за украса
- шоколадови пръчици (драженца) - за украса
Начин на приготвяне :
Етикети:
мусове
Пълнени печени палачинки
Необходими продукти :
за палачинките :
- 2 яйца
- 1 и 1/2 ч.ч. брашно
- щипка сол
- щипка захар
- 1ч.ч. прясно мляко
- половин чаена чаша студена вода
- 1 с.л заквасена сметана
за плънката :
- 300 г пилешко филе
- 1 глава лук
- 2 бр. кисели краставички
- 150г мариновани гъби
- 1с.л заквасена сметана
- сол и черен пипер
- топено сирене
- магданоз
Начин на приготвяне :
Лукът се запържва в масло масло. Добавя се пилешкото филе, нарязано на жулиени и маринованите гъби. Разбърква се, след което се подправя със сол и черен пипер на вкус. Добавят се киселите краставички, сметаната и скълцаният пресен магданоз. Разбърква се и оставя настрана. Готовите палачинки се пълнят с плънката, като в средата се слагат парченца топено сирене. Нареждат се в намаслена тавичка и се запичат. По желание може да се настърже кашкавал или да се поръсят с пармезан.
неделя, 7 декември 2014 г.
Пъстърва с орехи и подправки на фурна
Необходими продукти:
- 2-3 броя изчистена пъстърва
- 1 лимон
- 2 глави лук или 1 връзка пресен лук
- 3-4 стръка пресен магданоз
- 2-3 стръкчета розмарин
- 2-3 стръка копър
- подправка за риба на вкус
- черен пипер на вкус
- зехтин
- алуминиево фолио
- 50мл бира
- 50г смлени орехи