В голям съд пресейте брашното. Добавете към него солта. В купа затоплете прясното мляко, размийте в него маята, заедно със захарта. Добавете зехтина и изсипете сместа към брашното. Замесете меко тесто, изчакайте да втаса и разделете на равни части. Всяка оваляйте в брашно и оформете малка питка. Подредете в тава, застлана с хартия за печене. Намажете всяка питка с жълтък, поръсете със сусам и розмарин. Загрейте фурна на 170 градуса и изпечете за 30-40 минути. Охладете и разрежете питките, гарнирайте с продукти по избор! Добър апетит!
Нарежете тиквичките на лентички и ги отцедете от водата. Сложете ги в купа, добавете сол, черен пипер, зехтин и разбъркайте. Загрейте скара и ги изпечете. В тенджера или тиган смесете доматената паста с меда. Разбъркайте и прибавете размитото в оцета оризово брашно. Разбъркайте докато се сгъсти и охладете. Поднесете тиквичките със соса. Добър апетит!
Почистете картофките, може с телче, да изпадат излишните люспички. В тиган разтопете и сгорещете маслото. Прибавете картофките, сложете капак и оставете да се готвят за 10 минути. След това махнете капака, разбъркайте ги и отново сложете за същото време. Повторете същото още 2-3 пъти, докато придобият златист цвят и отцедете с решетъчна лъжица. Подправете със сол и поднесете. Добър апетит!
Нарежете тиквичките и ги оставете да се отцедят от водата. В купа смесете двете брашна и оваляйте всяка тиквичка в сместа. Подредете ги в тава, застлана с хартия за печене. Овкусете със сол и зехтин, запечете в загрята на 200 градуса фурна до златисто. Поднесете топли, добър апетит!
В купа сложете каймата и добавете сол, черен пипер, нарязани ситно магданоз и чесън. Чукнете яйцето и размесете сместа. Разстелете я върху хартия за печене. В средата на блата сложете гъби, яйца, морков, кисели краставички. Покрийте с топено сирене, сирене гауда и завийте на руло. Загрейте фурната на 180 градуса и запечете до златисто. Поднесете с гарнитура от картофено пюре или зеленчукова салата. Добър апетит!
Копривата се почиства, измива и попарва. Прецежда се от водата, която заделяте за супата, нарязва се ситно и се връща обратно в тенджерата. Добавяте сок от лимон, нарязани чесън, мента, джоджен. Подправяте със зехтин, сол, черен пипер на вкус. Прибавяте моркова, домата, магданоза и накрая ориза. Оставяте да къкри на тих огън до готовност на зеленчуците. Подправяте със смес от разбит жълтък и кисело мляко. Поднесете топла, добър апетит!
Рибата се почиства и измива. Подсушава се и се намазва от всички страни със смес от морска сол, лимонов сок. девесил, зехтин и пипер. Загрявате скара и запичате рибата от всяка страна по 7-10 минути. Поднесете с гарнитура по избор. Добър апетит!
В тенджера сгорещете маслото и сотирайте лука, картофите, гъбите и чесъна. Към тях прибавете сол, черен и червен пипер на вкус, доматен сок, розмарин, магданоз, шунката, нарязана на кубчета. Разбъркайте сместа и я разпределете в глинени гювечета. Във всяко сложете топено сирене и парченца кашкавал. Загрейте фурната на 180 градуса и запечете за 60 минути. Охладете и поръсете с нарязан ситно копър. Добър апетит!
Пилето се измива и подсушава, лукът се запържва в част от маслото, добавят се зеленчуците и ориза. Разбърква се и след 5 минути сместа се пресипва в тава. Разположете пилето отгоре, намажете го със дресинг от масло, лимонов сок, морска сол, черен пипер, пушен червен пипер. Налейте 3 чаени чаши вода, загрейте фурната на 180 градуса и печете около час. Добър апетит!
Смесете брашното с маята, добавете солта, захарта и към тях налейте топлата вода + зехтина. Разбъркайте и замесете тесто. Оставете го да втаса, след което разточете и оформете като сърце. Намажете блата с доматен сос, поръсете с нарязаните подправки. Гарнирайте с колбаса, царевицата, поръсете с кашкавал. Нарежете чушката на ивици и оформете надписа както е на снимките. Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете за 40 минути. Добър апетит!
Месото се слага в купа, а в блендер се разбиват чесъна, магданоза и маслото. Пържолите се заливат със сместа и се оставят да се мариноват в нея за 3-4 часа. След това се пекат на предварително загрята скара. От маслото в маринатата стават крехки и сочни. Нарежете или смелете чушките заедно с чесъна, добавете цеденото мляко, майонезата и сол на вкус. Разбъркайте до хомогенност, поднесете пържолите с охладената апетитка. Добър апетит!