skip to main |
skip to sidebar
![](https://3.bp.blogspot.com/-d-BRkyYsQhs/Vi5W6Ro47JI/AAAAAAAADMg/i0_XP7QOezA/s400/2015-10-25%2B20.21.40.jpg)
Необходими продукти
- 500г картофи
- 600г шарено свинско месо
- 2 глави лук
- 7-8 печурки
- 150г микс от зеленчуци по избор (грах, моркови, царевица, чушка, зелен боб..)
- 2-3 стръка пресен магданоз
- черен пипер на зърна
- кимион и сол на вкус
- 10г червен пипер
- щипка чубрица
- олио за пържене
- 1 и 1/2 ч.ч вода
- 30мл вино
- 1-2 дафинови листа
Начин на приготвяне :
![](https://4.bp.blogspot.com/-G3cZqaDJ-l0/Vi5W5fBLTcI/AAAAAAAADMc/9Lt8vvTU2TI/s400/2015-10-25%2B20.22.36.jpg)
В тенджера се запържват лукът, свинското месо, нарязано на кубчета, нарязаните гъбки, зеленчуците по избор ( микс ). Добавят се също и картофите - нарязани на едри кубчета или филийки. Добавят се червеният пипер, чубрицата и кимионът и се разбърква. Всичко се запържва, след което се добавя малко вода - около 1 и 1/2 ч.ч. Оставя се да къкри на тих огън за 5 минути, като от време на време се разбърква. Добавят се черният пипер и скълцаният магданоз, посолява се на вкус и се налива виното. Ястието се разбърква добре, добавят се дафиновите листа и се прехвърля в подходяща по големина тава или йенски съд с капак ( гювеч). Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 30-35 минути. Добър апетит !
0 коментара:
Публикуване на коментар