RSS

четвъртък, 29 октомври 2015 г.

Сърнели с ориз

Необходими продукти : 



  • 1 глава лук
  • 1 и 1/2 ч.ч ориз
  • 5-6 нарязани на едро сърнели
  • 1 и 1/2 с.л масло
  • сол, черен пипер на вкус
  • 1-2 стръкчета пресен магданоз
  • 5-6 ч.ч вода или гъбен бульон


Начин на приготвяне:


Лукът се нарязва на ситно и се запържва в маслото. Към него се прибавят предварително измитите и подсушени сърнелки. Разбърква се добре и след около 2-3 минутки се добавя оризът. Подправя се със сол и черен пипер на вкус. Налива се водата и се оставя да къкри на слаб огън, като се разбърква периодично до готовност.  Ястието се поднася топло, поръсено със скълцан магданоз и по желание гарнирано с кисело мляко. Добър апетит !

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...