RSS

понеделник, 26 февруари 2018 г.

Боб с прясно зеле и наденица



Необходими продукти:




  • 350 грама бял боб
  • 1 малка зелка
  • 400 грама сурова наденица
  • 1 домат
  • 1/2 лимон, почистен от кората
  • сол, черен и червен пипер
  • олио за запръжка
  • 2-3 стръка пресен джоджен или сух
  • 1 чаена лъжичка чубрица


Начин на приготвяне:

Накиснете боба във вода за 24 часа, сварете го, изхвърлете течността, в която се е варил и го оставете настрана. В тенджера загрейте олио и запържете нарязаното зеле. Добавете ситно нарязани домат и лимон, подправете със сол, черен и червен пипер на вкус. Разбъркайте и накрая прибавете джоджена и чубрицата. Налейте водичка, около 1/2 чаена чаша и задушете сместа. Прибавете сварения боб, разбъркайте ястието и го пресипете в тава или йенски съд. Отгоре подредете наденицата, загрейте фурната на 200 градуса и запечете за 30-40 минути. Поднесете ястието топло, добър апетит! 


0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...