RSS

петък, 6 април 2018 г.

Бобена яхния с лапад и спанак


Необходими продукти:



  • 500 грама бял боб
  • 1 глава лук
  • 1 връзка пресен джоджен
  • по една връзка лапад и спанак
  • олио за запръжка
  • 1-2 меки домата или от консерва
  • 100 милилитра доматен сок
  • щипка захар
  • сол, черен и червен пипер на вкус


Начин на приготвяне:


Измийте боба и го сварете. Отцедете водата от варенето и оставете настрана. В тенджера сгорещете олио и запържете ситно нарязан лук. Добавете нарязаните предварително връзки лапад и спанак. Подправете със сол, черен и червен пипер. Сложете настърганите домати и щипка захар, за да не киселеят. Прибавете боба, доматения сок и нарязания ситно джоджен. Налейте около 250 милилитра вода, разбъркайте и оставете ястието да къкри на слаб огън до сгъстяване. По желание може да добавите листенца прясна мента. Поднесете яхнията топла, добър апетит!



0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...