RSS

вторник, 22 октомври 2019 г.

Агнешка гозба

Необходими продукти: 



  • 1 кг агнешки ребра
  • 3 картофа
  • 1 глава лук
  • 1 обелен и нарязан морков 
  • 1 връзка пресен джоджен
  • 1 чаена лъжичка червен пипер
  • Сол, черен пипер на вкус
  • 150 грама пресни печурки
  • 1 чаена лъжичка мащерка
  • 2-3 меки домата и щипка захар
  • 1 супена лъжица олио или масло


Начин на приготвяне:


Първо се сваряват ребрата и се обезкостяват. Част от бульона се прецежда и заделя. В тенджера се загрява маслото и се задушават лука, гъбите, морковите. Добавят се белени и нарязани ситно домати, заедно със захарта, червения, черния пипер и солта. Разбърква се и след 2-3 минути се прибавят картофите, нарязани на кубчета, месото, бульона, джоджена, мащерката. Ястието се оставя да къкри на тих огън до готовност (40 минути). Добър апетит!


0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...