RSS

сряда, 7 април 2021 г.

Баница със спанак, сирене и лапад

 Необходими продукти: 


  • 400 грама кори за баница
  • 300 грама натрошено сирене
  • 2 връзки лапад 
  • 250 грама спанак 
  • 1/2 връзка пресен джоджен 
  • 3 домашни яйца 
  • 1 кофичка кисело мляко 
  • 200 мл газирана вода
  • 1 чаена лъжичка сол
  • 70 грама краве масло



Начин на приготвяне: 



Намажете дъното на тава с мазнина и покрийте с два реда кори. В тиган разтопете маслото и сотирайте спанака, лапада. Добавете джоджен, сол. С лъжица загребете от сместа и сложете върху корите. Покрийте с още две, поръсете с натрошено сирене и редувайте двете плънки. Завършете баницата с ред кори и направете заливката. За целта разбивате яйцата с щипка сол, смесвате с газираната вода и киселото мляко. Разрязвате баницата с остър нож и разпределяте сместа отгоре и отстрани на всички фуги. Загрявате фурна на 180 градуса и печете първо отдолу за 10 мин, след това в средата на фурната за още 30. След готовност завийте с влажна кърпа. Добър апетит. 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...