RSS

сряда, 14 април 2021 г.

Катми със сирене

 

Необходими продукти: 

  • 2 яйца, домашни 
  • 100 милилитра прясно мляко
  • 1 чаена лъжичка сол 
  • 1 чаена лъжичка захар
  • 1/2 пакетче суха мая
  • 1 супена лъжица кисело мляко 
  • 2 супени лъжици брашно 
  • Около 200-300 грама сирене, натрошено
  • Масло за мазане
Пухкави, топли и ароматни

Начин на приготвяне: 

В купа чукнете яйцата, сложете солта и ги разбийте до еднородност. В отделен съд затоплете млякото, прибавете захарта, маята и една лъжичка брашно. Разбъркайте и оставете да шупне. Прибавете я към яйчената смес, заедно с киселото мляко и останалото брашно. Разбъркайте. Нагорещете тиган, намаслете го и с черпак загребете от сместа. Изпечете катмите и от двете страни до златисто-кафяв загар. Още докато са топли намажете с масло и поръсете със сирене. Завийте на рулце и поднесете. Добър апетит! 



0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...