Необходими продукти:
- 1 голяма маруля
- 1 връзка пресен лук
- Сол, зехтин и сок от лимон на вкус
- Няколко чери доматчета
- 3-4 броя малки кисели краставички
- 3 броя рулца от раци (сурими)
- Шепа маслини
- 2 филийки черен хляб
- Зехтин, сол и риган на вкус
- Пармезан, нарязан, около 20-30 грама
Начин на приготвяне:
Почистете, измийте и подсушете марулята + лука. Нарежете ги ситно, сложете в купа и подправете със сол, зехтин и сок от лимон. Разбъркайте. Гарнирайте с нарязани на половини кисели краставички, чери домати, рулца от раци. Добавете шепа маслини и пармезан. В тиган запечете до златисто крутони - от нарязан на кубчета хляб, добавете зехтин, сол и риган. След като изстинат ги прибавете към салатата. Охладете и поднесете. Добър апетит!
0 коментара:
Публикуване на коментар