RSS

понеделник, 17 януари 2022 г.

Гъбки с моркови и карамелизиран лук

 

Необходими продукти:

  • 300 грама печурки или друг вид гъби
  • 2 глави лук и 2-3 скилидки чесън 
  • Сол, черен пипер на вкус 
  • 1 супена лъжица масло
  • 1 чаена лъжичка кафява захар
  • 1/3 чаена чаша бяло вино
  • 2 обелени моркова
  • 2-3 стръка прясна мащерка


Начин на приготвяне:

Загрейте маслото на силен огън и прибавете нарязан на фини полумесеци лук. Прибавете захарта и разбъркайте. След като си промени цвета и хване кафяв загар, нарежете морковите на кръгчета и заедно с гъбите - може и цели, ако са ситни, ги прибавете към лука. Овкусете с цели скилидки чесън, сол, черен пипер на вкус. Разбъркайте отново и налейте виното. Задушете сместа за 10-15 минути, намалете мощността на котлона на средна. Непосредствено преди да свалите ястието от огъня, добавете съвсем малко масло - 1 чаена лъжичка и разбъркайте. Поръсете ястието с прясната мащерка. Добър апетит! 



0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...