Необходими продукти:
За тестото:- 500 грама брашно
- 1/3 кубче жива мая
- 1 чаена лъжичка кафява захар
- 1 чаена лъжичка балсамов оцет
- 1 супена лъжица заквасена сметана
- 1 чаена лъжичка сол
- 250 милилитра топла вода
- 2 супени лъжици зехтин
За гарниране:
- 250 грама чорисо
- 2-3 почистени зелени чушки
- 200 грама пресни печурки
- 300 грама кашкавал за пици/моцарела
- 3 супени лъжици доматена паста/пюре
- 1 чаена лъжичка сух или пресен риган
- 1 чаена лъжичка сух или пресен босилек
- 1 чаена лъжичка захар
- 1 чаена лъжичка сол
- 1 чаена лъжичка зехтин
- 200 грама царевица от консерва
Начин на приготвяне:
В подходяща за месене купа пресейте брашното и добавете солта. В топлата вода размийте и активирайте маята. Добавете захарта, зехтина, оцета и заквасената сметана. Изсипете сместа към сухите съставки и пригответе тестото. Оставете го да втаса и разделете на равни части. Върху набрашнен плот разточете блатовете, излизат около 3-4 броя. Гарнирайте с доматен сос, предварително подправен с риган, босилек, сол, захар и зехтин. Отгоре подредете нарязани фино гъби, чушки, чорисо, настърган кашкавал/моцарела и царевица. Включете фурната на 220 градуса, на нагряване отгоре и отдолу с вентилатор. Първо запечете пицата отдолу за 5 минути, след това преместете в средата на фурната за още толкова. Поднесете топла, поръсена с пресни подправки. Добър апетит!
0 коментара:
Публикуване на коментар