Необходими продукти:
- 350 грама пилешко месо от бутчета
- 1 морков
- 2 литра бульон от пилешкото месо
- Сол, черен пипер на вкус
- 1 чаена чаша фиде
- Няколко стръка пресен магданоз
- 1 зелена чушка, почистена и нарязана ситно
- 1 жълтък
- 400 грама кисело мляко
Начин на приготвяне:
Сварете пилешкото месо в подсолена вода, препенете и я прецедете. Пресипете в чиста тенджера, добавете първо фидето, а след това моркова, чушката + сол и черен пипер според вкуса ви. По желание прибавете 2-3 супени лъжици мазнина /олио или зехтин/, смесени с 1 чаена лъжичка куркума - за жълт цвят на супата. Оставете супата да ври за 30 минути. В купа смесете жълтък и кисело мляко, разбийте до еднородност и застройте супата. Ръснете пресно скълцан магданоз и поднесете топла. Добър апетит!
0 коментара:
Публикуване на коментар