RSS

четвъртък, 1 септември 2022 г.

Хрупкаво кръгло хлебче с форми

Необходими продукти:

  • 500 грама брашно
  • 250 милилитра топла вода
  • 1 супена лъжица кафява захар
  • 1 супена лъжица и половина сол
  • 3 супени лъжици зехтин
  • 1/2 кубче жива мая
  • 1 плик за печене във фурна
  • Ножче за разрязване на тесто
  • Брашно за доомесване

Начин на приготвяне:


В дълбок съд пресейте брашното, към него прибавете солта и разбъркайте. В купичка налейте топла вода, размийте маята и добавете захарта и зехтина. В средата на купата с брашното направете кладенче и изсипете сместа с набухвателя. Бъркайте с дървена шпатула и замесете меко тесто. Набрашнете плот, продължете месенето 10 минути. Оставете тестото да си почине за 20-30 минути, покрито с прозрачно фолио. Оформете питката и я намажете с вода. Наложете с шаблон с форми по избор и поръсете с брашно. Направете разрези с помощта на ножчето. Поръсете хлебчето с брашно и от долната му страна също. Сложете го в плика и затворете с клипс, който върви към него. Загрейте фурната на 170 градуса, нека нагрява отдолу и отгоре. Сложете хляба за 10 минути най-долу на фурната, след това преместете в средата. Печенето продължава още 35 минути, до златисто-кафяв загар. Изчакайте да изстине и разрежете. Добър апетит! 



0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...