RSS

неделя, 27 август 2023 г.

Кюфтенца в зеленчуков сос


Необходими продукти:



  •  1 глава лук 
  •  2 моркова
  • 2-3 по-меки домата
  • 2 червени чушки 
  •  1 зелена чушка
  •  1 тиквичка
  • 1 патладжан
  •  500г овкусена кайма
  •  2-3 скилидки чесън 
  •  3-4 стръка пресен магданоз
  •  1 с.л червен пипер
  • сол и черен пипер на вкус
  • 50 мл бяло вино
  •  60 г масло



Начин на приготвяне:



Лукът се нарязва на ситно и се запържва, заедно с настърганите моркови в малко масло. Разбърква се, след което се добавят нарязаните на ситно зеленчуци - тиквичката, патладжанът, скилидките чесън и чушките. Разбърква се, подправя се с червен пипер, сол и черен пипер на вкус, след което се прибавят и обелените и нарязани на ситно домати. Магданозът се наситнява и се добавя към сместа, налива се бялото вино, след което ястието се оставя да се задуши за 15-на минути на слаб огън. Отделно в друг по-дълбок съд се разтапя масло, в което се изпържват кюфтенцата, оформени предварително - с големина колкото орех. След готовност се прибавят към соса и ястието се поднася топло. Добър апетит! 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...