Необходими продукти :
- 2-3 броя хлебчета чабата
- 2-3 листа зелена салата или айсберг
- фино нарязан салам (салчичон) или филе
- нарязани краставица и домат
- нарязани маслини
- сол на вкус
- кетчуп ( по избор)
- зехтин
Начин на приготвяне:
Затопляме хлебчетата леко и ги разрязваме. От едната страна поръсваме със зехтин и сол. Добавяме нарязаните листенца зелена салата, доматите и краставиците. Прибавяме нарязаните маслини. Притискаме леко. Слагаме фино нарязания салчичон или филе и гарнираме с кетчуп. Кетчупът не е задължителен, може да използвате както различен вид сос, така и различна плънка - друг вид колбас, пържени картофки, топено сирене, кашкавал, сирене и др. Да ви е сладко !