Необходими продукти :
За тестото :
- 500г брашно
- ½ кубче жива мая
- 3с.л зехтин
- Щипка кафява захар
- Щипка сол
- 1с.л заквасена сметана
- 200мл хладка вода
За плънка на пицата :
- 2 с.л доматено пюре, смесено с риган, босилек и чубрица на вкус
- 150 г пуешко месо от пържола
- 150 г шунка, нарязана на кубчета
- 100 г пресни нарязани печурки
- 2 блокчета топено сирене
- 2 бр. кисели краставички
- 200 г настъргана моцарела
Начин на приготвяне :
Брашното се изсипва в подходяща купа, като в средата се прави кладенче. В друга по-малка купа се смесват хладката вода, зехтинът, захарта, солта, заквасената сметана и маята. Разбърква се добре. Получената смес се добавя към брашното и се замесва тесто. След като втаса, с помощта на брашно се разточват блатове. Намазват се със сместа от подправки и доматено пюре. Отгоре се нареждат гъбките, нарязаното топено сирене, наситнените краставички. Върху тях се слагат шунката и накъсаното пуешко месо. Пиците се наръсват с моцарела и се запичат в пещ или фурна до готовност.