Необходими продукти :
за 4 човека:
- 4бр. пилешки бутчета
- 1 глава лук
- 1 и 1/2 ч.ч ориз
- консерва микс от зеленчуци по избор
- мазнина за пържене
- 4 и 1/2 ч.ч бульон от пилешкото
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Бутчетата се заваряват в леко подсолена вода. Бульонът се припенва и се оставя настрана. Пилешкото се прецежда, подсушава и запържва в сгорещена мазнина. Слага се в подходяща тава. В същата мазнина се запържва нарязаният на ситно лук, ориз и зеленчуците. Подправя се с черен пипер и малко сол. Сместа се разпределя около пилешкото и се доливат четири чаши и половина бульон. Ястието печем в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 40 мин. Добър апетит !