Необходими продукти :
- 1кг свинско контрафиле
- 200г печурки
- 1 глава лук
- 2 моркова
- 200мл сметана за готвене
- 2 с.л баварска горчица
- 2-3 с.л брашно
- сол, черен пипер и кимион на вкус
- 2-3 стръка пресен магданоз
- 150мл зеленчуков бульон
- 30г краве масло
- кашкавал (по желание)
Начин на приготвяне :
Половината от маслото се разтапя и след като се сгорещи достатъчно в него запържваме предварително оваляното и подправено със сол, черен пипер и кимион месо. Нареждаме го в подходяща тавичка. В другата част от маслото се запържват нарязаният на полумесеци лук, морковът и гъбките. Смесваме в купичка баварската горчица и сметаната, разбъркваме до хомогенност. Брашното се размива в бульона и към него се добавят смесените горчица и сметана. Добавяме сместа към зеленчуците и разбъркваме докато се посгъсти малко. Заливаме контрафилето със соса и поръсваме със скълцан пресен магданоз. Запичаме в предварително загрята фурна до готовност - около 20-30 минути. По желание можем да поръсим с настърган кашкавал 3-4 минутки преди да извадим ястието от фурната. Добър апетит !