Необходими продукти :
За тестото:
- 2 ч.ч. фино царевично брашно
- 1/2 ч.ч бяло брашно
- 1 и 1/2 ч.ч вода
- 1 ч.л сол
- 1-2 с.л олио
- масло за намазване
за плънката:
- салата по избор
- филе или колбас по избор
- пържени картофи
- чеснов сос
- настърган кашкавал
Начин на приготвяне:
Брашното се смесва в купа. Към него се добавя олиото, солта и водата. Замесва се тесто. Оставя се да почине 10-15 минути, след което от него се разточват тънки питки. Изпичат се на сач или в леко намаслен тиган и от двете страни. След готовност се покриват с влажна кърпа. По същият начин правим и останалите питки. След като поизстинат малко, получените тортили се гарнират по средата със салата, нарязано филенце, картофи и чеснов сос, предварително направен така : смесва се майонеза, кисело мляко, картофеното пюре и чесън на прах. Разбърква се добре с телена бъркалка. Тортилите поръсваме с настърган кашкавал и завиваме така, че долната страна на питката да се прегъва навътре, за да не потече сос. След това се навива точно както палачинките. Може да увиете тортилите в салфетки или оризова хартия. Добър апетит!