Необходими продукти :
- 400 г прясно зеле
- 2-3 моркова
- 2-3 стръка пресен копър
- 2-3 стръка пресен магданоз
- 160 г консерва риба тон в зехтин
- 200 г лека майонеза
- сок от лимон
- сол на вкус
Кулинарен блог на Русиана Танева. Забавлявай се, експериментирайте, гответе и се впуснете в Света на кухнята!

Зелето се почиства, измива и нарязва на тънки ивици. Слага се в подходяща купа. Морковите се обелват и настъргват. Прибавят се към зелето. Добавят се скълцаните копър и магданоз. Овкусява се със сол и лимонов сок на вкус. Разбърква се. Добавя се консервата риба тон, заедно със зехтина от консервата и майонезата. Разбърква се отново. Сервира се охладена.
Необходими продукти : 
Необходими продукти :
Тиквичките се настъргван на едро ренде, осоляват се, добавя се кимион и черен пипер на вкус. Добавят се и яйцата, киселото мляко, скълцаният пресен лук, връзката копър, настърганите картофи и сирене.Скилидките чесън се пресоват и добавят към сместа. Всичко се разбърква много добре, след което се прибавя царевичното и обикновеното брашно. Може да излезе малко повече - бърка се до получаването на гъста каша. Оставя се за 30 минути на хладно, за да стегне малко, след което се загребва с лъжица от сместа и се изпържва в силно сгорещеното олио. Готовите кюфтета отцеждаме върху кухненска хартия и сервираме топли. По желание може да се гарнират с млечен сос. Добър апетит!

От каймата се оформят малки кюфтенца, които се сваряват, а бульонът се отделя. Отцеждат се и се оставят настрана. В маслото се запържват нарязаните на ивички червени чушки. Добавя се сол и черен пипер на вкус. Разбърква се. След това чушките се изваждат и отцеждат. В същото масло се запържва брашното. Жълтъците се разбиват предварително с киселото и прясното мляко. Към тях се добавя бульонът от варенето. Разбърква се добре и се изсипва към запърженото брашно. Бърка се с телена бъркалка, за да се получи хубав и гладък сос. Доварява се до желаната гъстота, като разбъркването продължава. Накрая се добавят кюфтенцата и чушките. Разбърква се и се сваля от котлона. Сервира се топло със скълцан пресен магданоз и лимонов сок на вкус. Добър апетит!




Необходими продукти :
Необходими продукти : 