Необходими продукти за 2 порции:
- 250 г спагети
- 1 глава лук
- 70 г топено сирене
- 1 с.л заквасена сметана
- 150 г кайма
- 150 г бекон
- 1-2 скилидки чесън
- 1-2 леко люти чушки
- 1-2 листенца пресен босилек
- 1-2 стръка пресен магданоз
- 1-2 листенца пресен риган
- сол и черен пипер на вкус
- зехтин за запръжка
Начин на приготвяне:
Спагетите се сваряват в подсолена вода, прецеждат се през гевгир и се измиват със студена вода. Отцеждат се и се оставят встрани. В тенджера или по-дълбок тиган запържваме в малко зехтин лука, нарязан на ситно и чушките, нарязана на лентички. Към тях прибавяме скълцаните скилидки чесън, беконът и каймата, накъсана на малки парченца. Разбъркваме. Подправяме със сол и черен пипер на вкус. Добавяме скълцаните на ситно пресни подправки - риган, босилек и магданоз. Разбъркваме отново и оставяме да къкри на слаб огън за десетина минути. След това добавяме топеното сирене и непосредствено преди да свалим от котлона добавяме заквасената сметана. Изсипваме спагетите в полученият сос и разбъркваме. Сервираме топли ! Добър апетит!