- 200 мл светла бира
- 3 яйца
- 2с.л кисело мляко
- 1ч.л сода
- 2 и 1/2 ч.ч брашно
- щипка сол
- щипка захар
- 400г кашкавал
- олио за пържене
Начин на приготвяне :
Кашкавалът се слага във фризер поне за 20 минути, за да може да стегне. През това време :
брашното се пресява в купа. Добавят се солта, захарта. Отделно в други купички се отделят белтъците и жълтъците. Белтъците се разбиват на сняг и се оставят настрана. Към брашняната смес се добавят жълтъците, смесени с бирата, киселото мляко и содата. Всичко това се бърка с дървена лъжица първоначално, а след това с телена бъркалка - до получаването на гладка, хомогенна смес. Към нея бавно и малко по малко се добавят разбитите на сняг белтъци, отново се бърка внимателно с дървена бъркалка.
Кашкавалът се изкарва от фризера или камерата, нарязва се на кубчета. Всяко кубче се потапя в готовата вече паста " Патафри" и се пържи в сгорещеното олио. Така с всички кубчета, докато получите една голяма перфектна порция панирани кашкавалчета.
3 коментара:
Любими са ми, вече съм ги правила по твоя рецепта, която взех от друго място. Много се радвам, че си направи и блог, успех ти пожелавам! Редовно ще надниквам тук да следя за вкусотийки :) Поздрави и успешен месец юли!
Благодаря ти много :)
Роси, всичките ти предложения са много интересни и вкусни!
Успешен старт на блога, мило момиче!
Прегръдки!
Публикуване на коментар