Необходими продукти :
- 1кг свински вратни пържоли
- 2-3 кисели краставички
- 3-4 блокчета топено сирене
- 200г шунка
- сол на вкус
- 10г кимион
- 10г черен пипер
- клечки за зъби
Начин на приготвяне :
Свинското месо се начуква и овкусява със солта, черния пипер и кимиона. Върху всяка пържолка се слага плънка от нарязаните на ситно кисели краставички, малко топено сирене и нарязана на кубчета шунка. Навива се на руло и се забожда с клечки за зъби в краищата. Нареждат се в подмазана с олио тава, заливат се с 1 и 1/2 ч.ч вода. Пекат се в предварително загрята фурна на 200 градуса около 30 минути.
1 коментара:
Идеално вкусно ястие,Роси!Поздрави и хубава седмица!
Публикуване на коментар