Необходими продукти :
за палачинките :
- 2 яйца
- 1 и 1/2 ч.ч. брашно
- щипка сол
- щипка захар
- 1ч.ч. прясно мляко
- половин чаена чаша студена вода
- 1 с.л заквасена сметана
за плънката :
- 300 г пилешко филе
- 1 глава лук
- 2 бр. кисели краставички
- 150г мариновани гъби
- 1с.л заквасена сметана
- сол и черен пипер
- топено сирене
- магданоз
Начин на приготвяне :
Яйцата се разбиват, добавят се солта, захарта, прясното мляко, водата и заквасената сметана. Разбърква се добре, след което се добавя и пресятото брашно. Отново се разбърква - сместа трябва да бъде средна по гъстота ( с консистенцията на боза). Добре е да постои поне 1-2 часа.Палачинките се пържат на слаб огън, като предварително тиганът се намазва с масло. Когато палачинките се отлепят сами по краищата и може лесно да се повдигнат с лопатка, са готови за обръщане. Готовите палачинки се оставят на страна.
Лукът се запържва в масло масло. Добавя се пилешкото филе, нарязано на жулиени и маринованите гъби. Разбърква се, след което се подправя със сол и черен пипер на вкус. Добавят се киселите краставички, сметаната и скълцаният пресен магданоз. Разбърква се и оставя настрана. Готовите палачинки се пълнят с плънката, като в средата се слагат парченца топено сирене. Нареждат се в намаслена тавичка и се запичат. По желание може да се настърже кашкавал или да се поръсят с пармезан.