RSS

вторник, 25 юни 2013 г.

Пресни картофки с масло и копър под капак


 Необходими продукти:

  • 1 кг пресни картофи
  • сол на вкус
  • олио и масло за пържене
  • връзка копър
  • за сосчето : 200г майонеза
  • 2 с.л кисело мляко
  • 2-3 стръка пресен копър
  • 2-3 скилидки чесън 
  • черен пипер и лимонов сок на вкус

Начин на приготвяне:

Картофките се измиват добре, подсушават се и се изпържват в олио, смесено с малко масло. Пържат се цели, с люспичката и задължително под капак. Копърът се наситнява и с него се поръсват изпържените картофчета. Майонезата се смесва с киселото мляко, бърка се и се добавят солта, копърът, скълцаните скилидки чесън, овкусява се с черния пипер и лимоновия сок. Разбърква се отново и се сервира към картофките в подходяща сосиера или купичка .

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...