RSS

сряда, 26 юни 2013 г.

Традиционен български лучник

Необходими продукти : 

  • за тестото: 800г брашно
  • 1/2 кубче мая + 400мл хладка вода
  • 1 ч.л сол
  • 1 ч.л захар
  • 6-7 глави лук
  • 100г смлени орехи
  • 1/2 ч.ч олио

Начин на приготвяне :

Замесва се тесто от брашното, маята и 400мл вода, в която са сложени захарта и солта. След като се омеси добре се оставя на топло да втаса. След втасването на тестото се разделя на 3-4 топки, които се разточват на фини кори. Намазнява се подходяща тава и се слага първата кора. През това време лукът се нарязва на ивици, задушава се в олиото, добавят се и смлените орехови ядки. Плънката се слага върху разстланото тесто, отгоре се нарежда втората кора, отново плънка и това се прави и с останалите 2 кори, като завършваме лучника с кора. Печем на 180 градуса около 30-35 минути.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...