RSS

сряда, 26 юни 2013 г.

Paella marisco - Испанска паеля с морски дарове и пиле


Необходими продукти 

  • 300г пилешко месо
  • 1 червена чушка
  • 400г микс морски дарове
  • 1 глава лук
  • 3-4 скилидки чесън
  • 200г ориз
  • 100г грах
  • 500мл пилешки бульон
  • 1/4 ч.л шафран
  • магданоз
  • сол и черен пипер
  • зехтин
  • 1 лимон

Начин на приготвяне 

Пилешкото месо се нарязва на кубченца, лукът и чушката се наситняват, а скилидките чесън се счукват. Оризът се измива добре. В малко зехтин се запържва пилешкото месо - на силен огън за около 2-3 минутки докато се зачерви. Изваждат се парченцата пиле и се оставят да се изцедят. В същата мазнина се запържва чушката и магданозът - за около минута .В друг съд (дълбок голям тиган) се загрява още малко зехтин и се запържват лукът и чесънът на средно силен огън за 2 минути, като се бърка с дървена лъжица. Добавя се оризът, шафранът и пилешкият бульон. След като заври се добавят и парченцата пилешко месо, а огънят се намаля на максимално. Оставя се да къкри за около десетина минути. След това се добавят грахът, морските дарове, сместа от чушка и магданоз и малко сол, разбърква се и се оставя да къкри още 10 минути. Преди сервиране се гарнира с лимонови резенчета.




0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...