Необходими продукти за 3 блата:
- 6 бр. яйца
- 500 г кристална захар
- 500 г брашно
- 6 с.л. вода
- 200 г ягоди
- 2 банана
- 500 мл течна сметана за разбиване
- сироп от компот или захарен сироп
- 400г течен шоколад "Nutella"
- 50 г шоколадови криспи ( шоколадови дражета )
Начин на приготвяне :
![](https://3.bp.blogspot.com/-jGdQpQtMJKo/VVnduryKEkI/AAAAAAAACVw/RpruPZ2rk34/s400/11011720_846762308750978_943425850414147532_n.jpg)
![](https://1.bp.blogspot.com/-Dt-tjdjj7AY/VVnduiV2u5I/AAAAAAAACVs/GYfP35k6X8w/s400/11069858_846910655402810_4612705017016291045_n.jpg)
Яйцата, захарта и водата се разбиват с миксер на висока степен , до пълното разтваряне на захарта . Брашното се добавя по малко, като се намалява степента на миксера до минимум. Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса. Докато видимо не започне да променя цвета си и да има изпечен цвят не се отваря фурната. Пробва се с клечка - тя трябва да излезе суха. Оставя се във фурната на отворена врата около 5 минути. Изважда се и се оставя да изстине напълно. Правят се по същия начин и останалите блатове. Готовият вече блат се сиропира със сиропа от компот и се оставя за 3-4 минути така, докато попие напълно течността. След това се намазва с течния шоколад равномерно, покрива се с нарязания на колелца банан. По съшия начин се процедира и с останалите блатове. Последният блат се покрива с шоколад, върху който се разпределят шоколадовите криспи. Сметаната се разбива и с помощта на шприц се правят кантовете и бордюрите на тортата. Декорира се с ягодите. По желание ягодите може да се полеят с тънка струйка шоколад. Бон апети !
![](https://1.bp.blogspot.com/-s6a9tgaiobY/VVnduSty6EI/AAAAAAAACVg/Xtkv-WHaUaE/s400/11067675_846762232084319_6273827758762209309_n.jpg)
0 коментара:
Публикуване на коментар