skip to main |
skip to sidebar
Необходими продукти :
- 1 кг тиквички
- 1 с.л сол
- 2 с.л брашно
- 1-2 с.л царевично брашно
- 1-2 с.л зехтин
за соса:
- 100 г млечна майонеза
- 200 г кисело мляко
- сол на вкус
- 2 скилидки чесън
- 2 стръка пресен копър
Начин на приготвяне:
Тиквичките се измиват, подсушават се и се нарязват на шайби. Осоляват се и се оставят да се отцедят от водата. След това се смесват с брашната и се разбъркват добре. Подреждат се в застлана с хартия за печене тавичка и се поръсват със зехтин. Запичат се за около 30-35 минути във фурната. Вкусът им по нищо не отстъпва от този на пържените, дори са по-вкусни.. Гарнират се с млечно-чесновия сос, който се прави така : смесват се майонезата с киселото мляко, сол на вкус, скълцан пресен копър и пресовани скилидки чесън. Разбърква се докато се смесят добре всички съставки. Добър апетит!
0 коментара:
Публикуване на коментар